top of page

Når barn blir rammet.

Den 19. mai er min fødselsdag, og da min tenker jeg alltid på de to småjentene som ikke fikk leve lenger. Hvor tilfeldig livet er. At to små jenter på badetur i Baneheia aldri skulle komme hjem igjen.

Moren til en av jentene, Ada Sofie Austegard har siden hun mistet sin lille jente, 19. mai 2000, jobbet utrettelig for å verne om barn, gi dem en stemme og ikke minst, et mestingssenter hvor det tilbys gratis opphold for barn og familier som er rammet.

Verdens første kurs og mestringssenter for voldutsatte barn åpnet for kurs august 2016.

Stine Sofies Stiftelse i Grimstad

Jeg har fulgt med arbeidet til Ada Sofie Austegard og endelig kunne jeg gjøre noe helt spesielt for å hjelpe. Da jeg så at Alea forlag utlyste en konkurranse om å skrive en novelle eller dikt til antologien UNIK for å støtte arbeidet til Stine Sofies Stiftelse satte jeg meg ned og skrev novellen "Alle er annerledes". Lykken var stor da jeg mottok beskjeden; novellen min var med! Lørdag 11. mars reiser jeg til Drøbak for å møte de andre bidragsyterne og for endelig å få boken. Ta på den og lese de andre bidragene. Jeg har kjøpt ti stykker og skal ha gi dem til gave til spesielt utvalgte.

Der kommer mitt frieri til deg. Inntektene fra UNIK gis i sin helhet til stiftelsen. Jeg ber deg være så snill og dele dette innlegget og å bestille et eksemplar eller flere. Det er en superfin gave. Bestilles hos: https://aleaforlag.no/unik/

 

Fra nettsiden til stiftelsen: Historikk: "Stine Sofies Stiftelse ble etablert i Grimstad etter «Baneheiadrapene» i Kristiansand 19. mai 2000, hvor Lena (10 år) og Stine Sofie (8 år) ble brutalt voldtatt og drept. Stiftelsen ble grunnlagt av Stine Sofies mor, Ada Sofie Austegard, og av Bente Bergseth, som selv har opplevd vold i barndommen. Sammen ønsket de å forbedre rettssikkerheten til voldsutsatte barn og deres pårørende, og forhindre at barn blir utsatt for vold og overgrep. I 2001 ble det arrangert en støttekonsert i Fjæreheia 19.mai. Det første pårørendeseminaret for pårørende til drepte barn ble arrangert, og vi overrakte kr 500 000 til utstyr hos Kripos. "

Du kan lese mer på stiftelsens side.

85 visninger
Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page