© 2016 Sigrid Olsen. Produkt laget av Emils WebBod og wix.com

October 28, 2019

September 16, 2017

September 6, 2017

August 20, 2017

Please reload

Siste innlegg

TRIPPELGJENGEN OG SJØMANNENS GÅTE

July 23, 2017

1/9
Please reload

Utvalgt innlegg

Til å spise opp.

March 17, 2017

 

Moren til Even i Trippelgjengen og loftsmysteriet baker fantastiske rundstykker. Hun har en hemmelig oppskrift som hun nå har sagt seg villig til å dele med deg.
Prøv dem og elsk dem. Runde eller avlange. De smaker uansett like godt.

 

Oppskriften er fra skolekjøkkenet for mange år siden, og hun har aldri hatt hjerte til å kaste arket selv om det nå har blitt veldig stygt.




Rundstykkene smeltet i munnen på Bjørn første gang han spiste dem. Så sme
ltet hjertet hans …

Berits fest-rundstykker

1 liter hvetemel

2 ss sukker

2 ss smør

1 ts salt

30 g gjær

2 dl melk

2 dl vann

Gjør slik:

Smelt smøret og bland i vann og melk. Obs må være lunken.
Rør ut gjæren i litt kaldt vann i bakebollen.
Bland i sukker og salt
Hell smør/melk/vannblandingen i, rør litt. Ha i hvetemel til passelig deig.

Hev til dobbel størrelse og bak ut rundstykker. Stekes i ca. 10 minutter på 200 grader. Du kan gjerne pensle med egg før du steker, da blir de veldig flotte.

 

 

Serveres til alt, og supergode med pålegg til frokost. Den synes i hvert fall Even og faren hans, Bjørn. Nam nam

 



 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg oss