top of page

Til å spise opp.

Moren til Even i Trippelgjengen og loftsmysteriet baker fantastiske rundstykker. Hun har en hemmelig oppskrift som hun nå har sagt seg villig til å dele med deg. Prøv dem og elsk dem. Runde eller avlange. De smaker uansett like godt.

Oppskriften er fra skolekjøkkenet for mange år siden, og hun har aldri hatt hjerte til å kaste arket selv om det nå har blitt veldig stygt. Rundstykkene smeltet i munnen på Bjørn første gang han spiste dem. Så smeltet hjertet hans … Berits fest-rundstykker

1 liter hvetemel

2 ss sukker

2 ss smør

1 ts salt

30 g gjær

2 dl melk

2 dl vann Gjør slik:

Smelt smøret og bland i vann og melk. Obs må være lunken. Rør ut gjæren i litt kaldt vann i bakebollen. Bland i sukker og salt Hell smør/melk/vannblandingen i, rør litt. Ha i hvetemel til passelig deig.

Gammel oppskrift.

Hev til dobbel størrelse og bak ut rundstykker. Stekes i ca. 10 minutter på 200 grader. Du kan gjerne pensle med egg før du steker, da blir de veldig flotte.

Serveres til alt, og supergode med pålegg til frokost. Den synes i hvert fall Even og faren hans, Bjørn. Nam nam …

138 visninger
Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags