Siste innlegg
Utvalgt innlegg
Lag en rå-god ostepai. Denne serverte jeg på min bursdag i helgen, og gjestene ville gjerne ha oppskriften. Nå får du den, du også. Del den gjerne med dine venner og kjente. De kommer til å elske deg.
Paien er veldig enkel å lage - om du husker å la smøret stå framme, slik at det er mykt. (Ja, jeg mener ekte smør)
Vi starter med paideigen:
150 g ekte smør
200 g hvetemel (kan også blandes med litt grov rugmel)
2 ss vann
Smuldre smør og mel. Tilsett vann og bland.
Trykk deigen ut i en paiform på ca 24 cm, og stek i ca 15 min på 220 grader.
Obs! Kun deigen!
Fyllet:
6 skiver bacon - sprøstekt i biter.
4 egg - du kan gjerne dele eggene og piske hviten - men du må ikke.
2 1/2 - 3 dl kremfløte
250 g norzola - revet, eller i delt i små biter.
2 ss finklippet gressløk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Bland sprøstekt bacon, sammen med resten av fyllet og hell i den halvstekte paien. Stek videre på 180 grader i 35- 40 minutter - til paien er hevet og stiv. Serveres varm, men kan godt spises kald om du har rester. NAM.
Liker du ikke muggoster kan du bruke en annen ost. Jeg vil likevel oppfordre deg til å prøve med norzola. Jeg er heller ikke glad i muggoster, men denne paien smaker himmelsk. Merkelig nok.

Har du en fin blomst, sett den på bordet og kos dere.