top of page

Hvem savner en svart veske med nøkler i?

I går (20. juli 2023) var jeg på bytur i Oslo sammen med min kjære. Og der, midt på fortauet, lå en liten, svart håndveske. Jeg plukket den opp, åpnet glidelåsen og tittet inn. Et nøkkelknippe med flere nøkler og en id-brikke, med et nummer trykket på, lå så ensomt der inne. Tipper det var til en leilighet, en slik alarmbrikke uten at jeg kan si det sikkert. Så var det en bilnøkkel +. Der sto vi ganske rådløse og så oss rundt. Var det noen i nærheten som hadde mistet den?


Bankkort, id og mobil manglet

Ikke noe bankkort eller annet som kunne fortelle mer, var i veska. Bortsett fra en leppepomade og en liten tube. Var veska stjålet og mobil og penger/kort fjernet før tyven bare kastet den fra seg? Hvor var eieren? Hadde eieren oppdaget at veska var borte? Hva gjør vi nå, liksom?


Illustrasjonsbilde

Jeg ringte 02800 og trykket på 3 for hittegods. Noen kunne jo ha ringt dit og spurt etter veska. Men hittegods var stengt, bare en telefonsvarer. Så forsøkte vi å google nærmeste politistasjon. Men nei, ikke åpent. Tidlig på ettermiddag, altså. Ved 15-tiden. Så ringte jeg 02800 igjen og ventet for "andre henvendelser". En mann svarte og jeg forklarte saken. Veska med nøkler og det hele. Gaten vi fant den i ...

 

Hva gjør jeg med den? spurte jeg. Er det noen politifolk i nærheten som kan komme og hente den? Nei, dessverre, svarte mannen. Vi skal innom Sandvika. Kan den leveres der hos politiet der? spurte jeg håpefullt. Nei, dessverre, stengt der, svarte mannen og snakket om at vi kunne levere på hittegods, men nei, det gikk ikke, det heller, mente han etter noe nøling. Stengt der også. Vi ruslet mot bilen vår, men veska dinglende i hånden i håp om at eieren oppdaget den. Med fare for at hun trodde jeg var tyven, men noen sjanser får man ta. Telefonen godt plassert på øret mens jeg diskuterte muligheter med politimannen i andre enden. Fyren var særdeles lite løsningsorientert. Men ett forslag hadde han.En løsning som umiddelbart hadde løst problemet for oss begge.

Han foreslo nemlig at jeg kunne legge veska tilbake på fortauet og håpe at eieren kom tilbake og fant den. En veske med husnøkkel og bilnøkkel i! Hva! tenkte jeg og ristet på hodet til ingen nytte, for mannen i andre enden så meg ikke. Midt i Oslo skulle altså den ulykkelige eier finne igjen veska før noen andre plukket den opp. Sånt skjer bare ikke. Selv ikke på film.

Løsningen ble Kan jeg levere den i butikken vi står utenfor? spurte jeg. (Vi hadde handlet der og "kjente" dem litt.) Det ble vi enig om, og jeg gikk inn og spurte butikkeier om han kunne ta vare på veska så vi slapp å ta den med hjem til Bærum. For hvor gjør man av ting man finner når man ikke kan levere det noen steder?

En hyggelig butikkmann tok imot veska og lovte å passe godt på den. Så spurte jeg politimannen som fremdeles var på linja om de kunne kjøre innom og hente veska neste dag? Nei det kunne han heller ikke love. Umulig å love noe slikt. Men om noen ringer og savner en svart, liten veske med nøkler i, kan du notere hvor eieren kan finne den? spurte jeg så. Det lovte han. Så nå ligger veska og venter i butikken ... om noen savner den.

37 visninger

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page