Når du plukker en blomst

TERNINGKAST: 5+
Bokbloggeren.com

_edited.jpg

Les den gripende historien om en familie som fikk hele livet forandret da moren valgte å bli et Jehovas vitne. I boken følger du familien fra 60 - tallet og frem til i dag.  

Boken kan bestilles her eller i din nærmeste bokhandel eller nettbokhandel.
Sjekk også mine barnebøker om Trippelgjengen. Spennende og hyggelige bøker for barn. (8-12 år)

Utdrag fra Bokgloggeren.no
Ingen tvil om at boka kan provosere og irritere lesaren. Samtidig får ein sympati og medfølelse for karakterar i forteljinga. Det vert også mange såre og triste øyeblikk, så kontrastane er med andre ord store. Eg er mektig imponert over forteljarstilen og dei mange gode metaforane. Eg må også få skryte ekstra av den fantastiske «til ettertanke» skildringa i slutten av boka, som også forklarar tittelen på boka. Den burde blitt trykt opp og hengt rundt om på vegger i de tusen hjem.

«Når du plukker en blomst» overraska meg med sin forteljarstemme og alle dei grundige skildringane rundt Jehovas Vitner, inkludert bibeltekstar og referansar til Vakttårnet og Våkn Opp! magasiner. Eg kan absolutt anbefala denne boka videre. 

Utdrag fra bokomtalen i Dagen

Frykten for det som sies

Sigrid Olsen har skrevet en fortelling om hvordan et barn opplever det å bli ført inn i Jehovas vitner ved at foreldre lar seg bli et «vitne». Da er det som blomsten blir avskåret, barnet mister kontakten med livet utenfor menigheten og opplever frykten for det som sies om dem som synder.

Jenten vi leser om i denne fortellingen får høre at dersom hun synder, vil hun bli tilintetgjort «i Guds store krig, Harmageddon». Og dette følger henne videre i livet.

Veldig nyttig

Sigrid Olsen har levert en sterk og leseverdig historie der hun har samlet mange biter fra slik livet kan oppleves når en som barn blir ført inn i Jehovas vitner menighet

Avisen Dagen, Audun Mosevoll.

Utdrag fra boken:
«Lille julaften, i går, hadde vært en helt vanlig dag, bortsett fra tristheten, og stillheten fra radioen ingen fikk lov til å skru på. Julesanger og snakk om jul var galt å lytte til. Moren takket Gud for at de endelig hadde fått lyset inn i livet sitt. Nissene, englene og resten av julepynten var kastet.»

Forside_Når du .jpg