© 2016 Sigrid Olsen. Produkt laget av Emils WebBod og wix.com

October 28, 2019

September 16, 2017

September 6, 2017

August 20, 2017

Please reload

Siste innlegg

TRIPPELGJENGEN OG SJØMANNENS GÅTE

July 23, 2017

1/9
Please reload

Utvalgt innlegg

Knekkpepperkaker du kommer til å elske

November 29, 2017

 

 

Jeg vet ikke om det er veldig lurt å dele denne pepperkakeoppskriften med deg, for da er jeg ikke alene om å ha verdens beste pepperkaker. Men nå gjøre jeg det likevel. Hyggelig å få tilbakemelding om du er enig med meg. De beste som finnes, ikke sant? 

 

Dette trenger du

500 g smør (smeltet og avkjølt)

500 g sukker

2 egg

2 ts kanel

2 ts malt ingefærpulver

2 ts malt nellik

3 ts natron

ca 1 kg hvetemel

 

Slik gjør du

1. Rør sammen alle ingrediensene unntatt natron og mel. 

2. Bland natron i melet (for å unngå  natron-klumper), men ta først bort et par dl av melet, i tilfelle du ikke får bruk for alt.

3. Bland alt sammen til en fast deig. 

4. La deigen hvile i kjøleskap i minst ett døgn. Pakkes først godt inn i plast/skål med tett lokk el. 

 

Baking

Sett ovnen på 200 grader. Kjevl ut deigen og stans ut figurer. Det er faktisk helt valgfritt hvordan de skal se ut. 

 

 

Steking

4 til 5 minutter rekker. 

 

Spising

Når som helst, og de smaker himmelsk til gløgg. Gjerne også til kaffe, eller melk. 

 

Tips til den late

Deigen kan godt fryses. Jeg gjorde den "tabben" at jeg lagde dobbel deig første gang, og det var ALTFOR MYE, så jeg la den i fryseren (har faktisk laget dobbelt i fjor også) . Den smaker like godt, og jeg slipper unna med å bake annethvert år. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg oss