top of page

HVORDAN DREPE LESELYST


Det er enklere å drepe leselysten enn å skape den. Tvangslesing er en god start. Nettbrett og spill, en annen. La nå endelig barna ikke kjede seg. Gi dem en skjerm. De begynner tidsnok på skolen og må lese Hamsun, Ibsen og de kjente utenlandske forfatterne. Da må de lese. Side opp og side ned - uten å forstå hva de leser. Det skaper leselyst. Eller? Så sitter du der, med bokhyllen full av din barndoms bøker. Anne Kath, Bobseybarna, Nancy Drew og Hardyguttene som du elsket. Du har spart dem til dine barn som fnyser mot deg. "Er det noe å lese da? Knerten? En kvist? De ser på Hardygutt-bøkene. "De har jo ikke mobil engang. Ingen kan vel være detektiv uten mobil? sier de før de bøyer hodet og stirrer inn i skjermen.

Du finner støvkluten og tørker bøkene, nok en gang. Blar litt i dem og mimrer. Tenker kanskje: "Det var andre tider før". Så sukker du, lukker boken og setter den på plass. Et lite øyeblikk husker du alle timene i sofaen med ett- to - treåringen. Babybøkene, pekebøkene og de med bilder som poppet opp. De som ble lest om og om igjen. Hva skjedde mellom den gangen barnet var fem år og elsket å sitte å bla i bøker - fram til skolestart. Hvorfor var bøker plutselig ikke moro lenger?

57 visninger
Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page