top of page

Guds utvalgte

Heldigvis har media satt sine øyne på hva som skjer i lukkede menigheter. Sist onsdag handlet Brennpunkt om Brunstad Christian Church (Smiths venner). Onsdag 18. november handler programmet om Jehovas vitner.

Hvordan er det å vokse opp som et Jehovas vitne? I boken, Når du plukker en blomst, møter du en jente som ikke finner seg til rette i menigheten. Hun må ta et valgt som påvirker hele voksenlivet. Uansett hva hun velger, så mister hun noe. Slipper frykten om Guds store krig, Harmageddon, noen gang taket? Stemmer det moren sier? At alle som ikke er i menigheten, blir drept i slaget.


 

Hva skjer om hun vil forlate menigheten? Velger hun å forlate menigheten, det "trygge" og kjente, vil hun stå alene i en verden som består av onde mennesker, mennesker som vil henne vondt. Menneskene "utenfor" er på parti med Satan. Det har hun lært fra hun var liten jente. Alle som ikke er i menigheten, blir drept i Guds store krig, Harmageddon.


Utdrag fra Bokbloggeren. Terningkast 5 +

Ingen tvil om at boka kan provosere og irritere lesaren. Samtidig får ein sympati og medfølelse for karakterar i forteljinga. Det vert også mange såre og triste øyeblikk, så kontrastane er med andre ord store. Eg er mektig imponert over forteljarstilen og dei mange gode metaforane. Eg må også få skryte ekstra av den fantastiske «til ettertanke» skildringa i slutten av boka, som også forklarar tittelen på boka. Den burde blitt trykt opp og hengt rundt om på vegger i de tusen hjem.

«Når du plukker en blomst» overraska meg med sin forteljarstemme og alle dei grundige skildringane rundt Jehovas Vitner, inkludert bibeltekstar og referansar til Vakttårnet og Våkn Opp! magasiner. Eg kan absolutt anbefala denne boka videre.Boken kan bestilles ved å klikke på bildet:


325 visninger

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page