top of page

LILLE BOKSTAVKJEMPE

Er et dikt om å ha et barn med ADHD, og hvordan man som foreldre ønsker å fikse så livet blir lettere for dem, spesielt sosialt.

LILLE BOKSTAVKJEMPE Om eg va veien ville eg bretta meg ud og fjerna kver stein og kver hump som kunne få deg te å snubla og gje deg skrubbsår varige spor itte livets gang Om eg va vinden ville eg strøge deg øve kinne når tidene blei tunge eller vært brisen som kjølte deg ner når dagen blei for varm og live butta mod Om eg va skyene ville eg skygga for solo når kroppen hadde fått nok eller når du tysta itte vann Latt deg sidda i vinduet på orkesterplass mens eg dirigerte lysshowet og tordendrønnan rista i huset og ittepå va alt lysare igjen Om eg va solo ville eg skint på deg så andre kunne sett kå spesiell du va så du aldri gjekk i skyggen av deg sjøl Om eg va Gud ville eg styrt både store og små mot deg så du aldri va aleina aldri blei udestengt eller ledd av så kunne Du vella når du ville vær for deg sjøl bag ei lukka dør og latt dagens inntrykk synka inn Om eg kunne ville eg sendt deg tusen såbeboble fylt me lykke og kjærlighed når dagen va mørk Eg ville sendt deg tusen Marihøne kver og ein forskjellig for å visa at ingen e lige men liga verdifulle for det Om eg va døro ville eg åpna elegant for deg uden å knirka eller smella hardt igjen latt deg få alle muligheda For livet ligge foran deg og bag deg Takk Gud for bokstavan som lar deg leva i nuet her og nå – Greta Moland

40 visninger
Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page