top of page

Sjokoladekaken alle elsker

I tillegg til å være supergod er den naturlig glutenfri. Konfekt-kaken holder seg

lenge i kjøleskap og kan absolutt fryses. Den forsvinner så fort at den neppe blir gammel, selv om du ikke fryser den. Deles den i biter tiner den fort, og du har kake om du får gjester, eller bare lyst på et stykke sånn plutselig. Alle, som har fått kaken servert, spør etter oppskriften. Husk at du kan dele oppskriften. Er du heldig blir du invitert som takk.

Bunn 250 g mandler - males på kvern

250 g melis 3 egg Visp eggedosis av eggene og cirka halvparten av melisen. Bland resten av melisen med de malte mandlene Rør så alt forsiktig sammen for hånd. Ha i form 24 cm og stek kaken i 25 min på 175 grader. Trøffelkrem - lages mens kaken står i ovnen 1 dl melis 3/4 dl vann 3 eggeplommer 150 smør 3 ss revet kokesjokolade Kok opp melis og vann - kokes i ca 8 minutter til en seig masse. Visp eggeplommene godt sammen og tilsett den varme melismassen i en tynn stråle. Rør godt hele tiden. Tilsett smøret i små klatter om gangen og visp kremen glatt. Rør inn kokesjokoladen. 400 g marsipan - marsipanlokk eller kjevle ut selv. Glasur - dekker hele marsipanlokket. 1 1/2 pl kokesjokolade - revet 30 g smør - romtemperert, 1. Kjevle ut marsipanlokket (Kan kjøpes ferdig) Tips er å kjevle med plast under og over marsipanen. Jeg klipper opp en ren handlepose. 2. Dekk hele kaken med marsipan. Husk du må ha marsipan på kantene også. 3. Sjokoladeglasur smøres over. 4 .Pynt etter eget ønske. Kaken kan også gjerne være sort, uten pynt.

Jeg kjøpte sommerfuglene på Sjokoladefabrikken Choko-Lompa på Bærums Verk Inviter meg, en god venn eller en nabo. Baker du kaken hadde det vært veldig hyggelig om du fortalte hva du syntes, eller deler bilde av kaken på Trippelgjengen.

Rose med morgendugg

182 visninger
Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page