October 28, 2019

September 16, 2017

September 6, 2017

August 20, 2017

Please reload

Siste innlegg

TRIPPELGJENGEN OG SJØMANNENS GÅTE

July 23, 2017

1/9
Please reload

Utvalgt innlegg

HVORDAN DREPE LESELYST

October 28, 2019

 

 

Det er enklere å drepe leselysten enn å skape den. Tvangslesing er en god start. Nettbrett og spill, en annen. La nå endelig barna ikke kjede seg. Gi dem en skjerm. De begynner tidsnok på skolen og må lese Hamsun, Ibsen og de kjente utenlandske forfatterne. Da må de lese. Side opp og side ned - uten å forstå hva de leser. Det skaper leselyst. Eller? 

Så sitter du der, med bokhyllen full av din barndoms bøker. Anne Kath, Bobseybarna, Nancy Drew og Hardyguttene som du elsket. Du har spart dem til dine barn som fnyser mot deg. "Er det noe å lese da? Knerten? En kvist? De ser på Hardygutt-bøkene. "De har jo ikke mobil engang. Ingen kan vel være detektiv uten mobil? sier de før de bøyer hodet og stirrer inn i skjermen.  


Du finner støvkluten og tørker bøkene, nok en gang. Blar litt i dem og mimrer. Tenker kanskje: "Det var andre tider før". Så sukker du, lukker boken og setter den på plass. Et lite øyeblikk husker du alle timene i sofaen med ett- to - treåringen. Babybøkene, pekebøkene  og de med bilder som poppet opp. De som ble lest om og om igjen. Hva skjedde mellom den gangen barnet var fem år og elsket å sitte å bla i bøker - fram til skolestart. Hvorfor var bøker plutselig ikke moro lenger?   

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg oss
Søk etter tags
Please reload

Arkiv
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2020 Sigrid Olsen. Produkt laget av Emils WebBod og wix.com