top of page

Ingen tvil om at boka kan provosere og irritere lesaren.

Trossamfunnet Jehovas vitner nektes statsstøtte for 2021 på grunn av sin eksklusjonspraksis, har Statsforvalteren i Oslo og Viken besluttet. Les boken og du vil kanskje få en større forståelse for hvordan denne praksisen virker på menneskene som rammes.


Et lite utdrag fra boken. Hovedpersonen besøker en venninne hun ikke har hørt fra på lenge.

"Beate var blitt boende i Egersund. Mannen, Trond, var sønn til en av de eldste i menigheten. Adrian ble født to år etter at de giftet seg. Et og annet brev og etter hvert telefonsamtaler var den eneste kontakten mellom dem. Hun var aldri blitt invitert. Før nå. Med en desperat tone i stemmen hadde Beate spurt om hun kunne komme til helgen. Egersund var som hun husket. En sørlandsby med hvite hus. Adrian holdt rundt morens ben da døren ble åpent. Han var blek. De blå øynene virket litt for store i det lille ansiktet. Beate bød på kaffe og rundstykker. Adrian satt rolig med pekeboken i fanget. – Du vet at Jehovas vitner mener at vi skal avholde oss fra blod? Verken spise eller drikke det, eller bruke det til medisinske formål? spurte Beate etter at Adrian hadde lagt seg. Te-lysene var tent, kaffen var byttet ut med ost, kjeks og vin. – Ja, hvem kan vel glemme det? De viser til at Noah fikk påbud fra Gud om å ikke spise blodet, bare kjøttet av dyrene. De mener at forbudet gjelder fortsatt, ettersom alle er etterkommere av Noah. – Du husker godt, lo Beate. Latteren var ikke munter. – Jeg har også lest det som står i Apostlenes gjerninger så mange ganger at det har klistret seg fast. – Hva er det du forsøker å fortelle meg? spurte hun. – Du har vel ikke tatt imot blodoverføring og angrer deg? Beate ristet på hodet. Blanke øyne så mot døren inn til soverommene. – Adrian, hvisket hun." Når du plukker en blomst kan kjøpes ved å Vippse meg (909 67 887) kr 234,- inkl. frakt. Eller bestilles her i min butikkhttps://www.sigridolsen.no/product-page/n%C3%A5r-du-plukker-en-blomst-d%C3%B8r-den-fortere

 

ANMELDESER

Jeg er så stolt over den fine anmeldelsen fra Kjell Magne Gjøsæter. (Bokbloggeren.com.) Her er et lite utdrag: Ingen tvil om at boka kan provosere og irritere lesaren. Samtidig får ein sympati og medfølelse for karakterar i forteljinga. Det vert også mange såre og triste øyeblikk, så kontrastane er med andre ord store. Eg er mektig imponert over forteljarstilen og dei mange gode metaforane. Eg må også få skryte ekstra av den fantastiske «til ettertanke» skildringa i slutten av boka, som også forklarar tittelen på boka. Den burde blitt trykt opp og hengt rundt om på vegger i de tusen hjem.

«Når du plukker en blomst» overraska meg med sin forteljarstemme og alle dei grundige skildringane rundt Jehovas Vitner, inkludert bibeltekstar og referansar til Vakttårnet og Våkn Opp! magasiner. Eg kan absolutt anbefala denne boka videre.

TERNINGKAST: 5+


 

Boken er også anmeldt av Audun Mosevoll i Dagen

Boken kan kjøpes ved å Vippse meg (909 67 887) kr 234,- inkl. frakt. Eller bestilles her i min butikkhttps://www.sigridolsen.no/product-page/n%C3%A5r-du-plukker-en-blomst-d%C3%B8r-den-fortere

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page